Skip to content

Dagboek

Met bewoners aan het bakken in de keuken

Mei 2017

En dan zijn we zo alweer 3 jaar verder. 3 jaar hard werken aan een super project. Beschermd wonen met dagbesteding allemaal onder 1 dak. We hebben 5 bewoners gevonden die deel uit willen maken van ons gezin. Een gezellige boel dus! De bewoners hebben hun draai gevonden en we zien hen elke dag hard werken aan zichzelf en daardoor ook vooruit gaan. Wat zijn we daar trots op! 1 bewoners is zelfs al doorgestroomd naar een zelfstandige woonplek.
De dagbesteding heeft ook zijn vorm gekregen. “Boven” komt een klein groepje vaste deelnemers op dinsdag woensdag en vrijdag om te ontspannen of juist lekker aan het werk te gaan. “Beneden” is de dagbesteding van Willeke 5 dagen in de week aan het werk op ons erf of bij boeren in de buurt.
Deze zomer wordt voor deze groep een mooie blokhut gebouwd en bij ons beneden wordt die ruimte omgebouwd naar een studio voor een extra bewoner die semi zelfstandig kan gaan wonen. Dus op jezelf maar toch heel dicht in de buurt van begeleiding. Mooier kan het niet!
We zijn heel blij met deze locatie. Alles onder 1 dak met een geweldig vast vertrouwd team.

Juni 2014

Wat een tijd geleden dat we wat geschreven hebben! Dat wil niet zeggen dat er niks gebeurd is. Sterker nog, we hebben het heel druk gehad. Aller eerst hebben Ard en Fleur in januari een zoontje gekregen, waar we het natuurlijk heel erg druk mee hebben. Hij heet Hein en we zijn heel blij met hem!

Daarnaast zijn we heel druk met overleggen met verschillende gemeentes. We zijn in overleg met de gemeente DWO (Delft Westland Oostland) en sinds kort ook bij de gemeentes Schiedam Vlaardingen Maassluis. Het zijn ingewikkelde bijeenkomsten waar we merken dat nog heel veel onduidelijk is maar we hebben wel goede hoop dat het goed komt voor Stichting Au Boulot.

Een derde ontwikkeling is dat we bezig zijn met een kleinschalige woonvoorziening. Na al die jaren lijkt het er toch van te komen. De meeste gesprekken zijn gevoerd en nu zijn we in de fase dat we deelnemers gaan zoeken. We hebben 5 plaatsen voor jongvolwassenen met autisme met of zonder verstandelijke beperking. Voor meer informatie komt er binnenkort een kopje in het menu of kunt u bellen met Ard of Fleur.

De dagbesteding en het logeren lopen goed. Alles zit vol! De groepen draaien goed en we hebben genoeg te doen op de boerderij. De high tea’s worden steeds meer bekend en gaan dus ook steeds beter lopen. Het bakken is al echt een routine geworden en samen met Eva en Melissa loopt de bediening als een trein! Echt super leuk om te zien hoe iedereen zijn steentje bijdraagt en ook inziet dat het leuk is om te doen! Op deze manier stimuleren we het werken naar werk zoals we bedacht hadden. Ook op andere gebieden wordt er gewerkt. We hebben iemand die verstand heeft van ICT en daarmee laptops ed opschoont enzo. En dan zijn we ook nog creatief bezig voor de website. We maken parkietenbomen, baby mobiles, decoratie voor in huis en ga zo maar door! We zien nu dat iedereen zijn eigen kwaliteiten heeft en die benutten we volledig.

Kwaliteit is natuurlijk nog steeds belangrijk. Vorig jaar hebben we het HKZ certificaat weer gehaald. Dit jaar komen ze weer voor een “grote beurt”. Dat wil zeggen dat ze alles weer onder de loep gaan nemen. Spannend maar ook wel weer leuk. En in januari is het Hart voor Zorg label ook verlengt. Dat wil zeggen dat de mensen die bij ons komen ons goede recenties geven. Daar zijn we natuurlijk het aller blijst mee!

Juni 2013

Afgelopen half jaar is er veel veranderd. We hebben de logeerweekenden uitgebreid van 2 logeerweekenden per maand naar 4 weekenden per maand. Een weekend is speciaal voor jongvolwassenen met een verstandelijke beperking. De andere 3 zijn voor jongvolwassenen met autisme zonder verstandelijke beperking. Elk weekend heeft zijn eigen team begeleiders en dit loopt goed! We zijn blij dat we zoveel jongvolwassenen een leuk en leerzaam weekend kunnen bieden.

Samen met Hoeve Bouwlust organiseren we sinds dit jaar ook high tea! Onze deelnemers bakken de hapjes dus alles is ambachtelijk bereid en overheerlijk! Als we denken dat deelnemers dat kunnen en willen dan helpen ze ook met het serveren van de hapjes. Er zijn al diverse high tea’s geweest en iedereen is razend enthousiast…

We zijn trots op onze jongvolwassenen dat ze deze week tot een succes hebben gemaakt!

In januari hebben we als een van de 3 eerste zorgboerderijen het Hart voor Zorg certificaat gekregen. Dit is een certificaat wat uitgereikt wordt aan zorgboerderijen die veel positieve reviews hebben gekregen van deelnemers! Een belangrijk certificaat dus omdat het hier gaat om waardering van de deelnemers! We zijn hier heel trots op.

In mei zijn we op kamp geweest naar de Ardennen. Dit was een groot succes! Iedereen heeft weer grenzen verlegd en super goed samen gewerkt.

Voor aankomende periode hebben we nog veel ideeën waar we mee aan de slag gaan. Mbt de veranderingen in de financiering wachten we
maar af wat er gaat komen.

November 2012

Afgelopen jaar hebben we hard gewerkt! We zijn erg trots en tevreden over wat we bereikt hebben. Het HKZ certificaat is weer een jaar verlengd en ook de inspectie van de gezondheidszorg is goed doorstaan. Voor dit laatste moeten we ons alleen nog aansluiten bij een onafhankelijke klachtencommissie  maar dit wordt in december gerealiseerd.
Het was het eerste volle jaar bij Hoeve Bouwlust en we zijn heel blij met deze plek. De samenwerking verloopt goed en we kunnen steeds meer vorm geven aan wat we willen bereiken met de deelnemers.

We doen klusjes voor diverse bedrijven dus de deelnemers kunnen steeds meer oefenen aan arbeidsvaardigheden. We merken vanuit diverse kanten dat wat we doen heel goed werkt. Deelnemers en ouders zijn tevreden, collega’s en professionals uit ons netwerk zijn lovend over wat we doen dus dat zijn voor ons allemaal opstekers om zo door te gaan.
Ondanks al deze positieve ontwikkelingen is het afgelopen jaar ook een moeilijk jaar geweest. Er komen veel veranderingen aan en ook wij krijgen hiermee te maken. Het zijn vooral financiële. We gaan er hard tegenaan om ervoor te zorgen dat we kunnen blijven bestaan en de zorg kunnen blijven bieden die zo belangrijk is voor onze doelgroep.

Volgend jaar gaan we uitbreiden met de logeerweekenden. Dit betekent dat er extra personeel bij moet komen en die zijn inmiddels gevonden. We hebben een leuk team bij elkaar gezocht die gaan zorgen voor gezellige maar vooral leerzame weekenden.

In ons hoofd zijn we bezig met nog heel veel nieuwe leuke dingen maar daar zeggen we nog maar even niks over want dat zijn nog ideeën. Door alle positieve reacties en nieuwe ideeën, zorgen we ervoor dat we lol blijven houden in wat we doen, ook in moeilijke tijden. We zijn heel blij met alle mensen om ons heen die meedenken, meewerken en ons blijven stimuleren om door te gaan.

Voor een van onze ideeën zijn we voor volgend jaar op zoek naar een vrijwilliger die verstand heeft van tuinieren en die het leuk vindt om ons een ochtend in de week te komen helpen in de moestuin. Dit gaat dan vooral over adviseren en voordoen.  Weet u iemand, neem dan contact op via het contactformulier.

Augustus 2012

En dan is het alweer zomer. Nou ja, zomer…… We hebben een prut oogst in de moestuin. Het onkruid doet het goed maar daar blijft het ook bij. Verder is het niet veel soeps….. Maar we hebben gelukkig nog heel veel andere dingen te doen dus we zitten niet stil. De deelnemers hebben tijdens de regenachtige dagen hard gewerkt aan zeepkettingen, deurhangers, sieraden, vogelhuisjes, sleutelhangers, etc etc. Deze komen allemaal op onze webshop die binnenkort online gaat. Ook de webshop wordt gemaakt door de deelnemers. Vooral Claudia is er hard mee aan de slag en dit gaat super…

De nieuwe boerderij is voorlopig van de baan omdat onze investeerder helaas niet meer in staat is om ons te helpen. We zijn dus op zoek naar een nieuwe investeerder maar daarnaast zijn we ook over andere opties aan het denken. Gelukkig zitten we op Bouwlust nog super dus hebben we geen haast meer….

Gezien alle veranderingen in de zorg zullen we veel tijd moeten besteden aan PR. Afgelopen maand hebben we hard gewerkt aan promotiemateriaal. Zij&Blij hebben een prachtig Stichting Au Boulot magazine in elkaar gezet wat we gaan gebruiken om gemeenten en grote instellingen op de hoogte te stellen van wie we zijn en wat we doen. Verder is het maar afwachten wat het nieuwe kabinet gaat doen met de zorg. Tot die tijd kunnen we niets anders dan doorgaan met wat we nu doen want dat gaat goed!

Maart 2012

Alweer bijna voorjaar! Er zijn al een paar mooie dagen geweest en dan ziet het leven er toch gelijk een stuk anders uit. Met dat mooie weer komt gelijk de drang om de buitenboel lekker op te knappen. Alles is weer opgeruimd, de blokhut is geverfd tijdens de NL doet vrijwilligersdag, de moestuin is gefreesd en er staan alweer plantjes in, nieuwe hekken zijn getimmerd rondom de moestuin en we zijn op zoek naar een mooie tuinset. Die tuinset wordt ons aangeboden door de dames van de Lady’s Night in Maassluis. Een initiatief van Elly Wiegmann en Erna Hendriksen die een gezellige avond organiseren voor dames.

Verder zijn we druk in de voorbereidingen om aan de slag te gaan met de overgang van PGB naar WMO. Dit is een hoop werk wat we goed en professioneel aan moeten pakken. Hier krijgen we gelukkig hulp bij van mensen die verstand hebben van dit soort zaken. Met  de Gemeente Midden-Delfland zijn we gelukkig al wel goed in gesprek over het nieuwe WMO beleid.

De nieuwe boerderij aan de Maaslandse Dam is ook weer een lopend project geworden. We hopen deze maand te horen of het officieel doorgaat of niet. (maar dat hebben we natuurlijk al een aantal keer vaker gehoopt….)

Al met al hoeven we ons dus weer niet te vervelen. Zodra er nieuws is over de nieuwe boerderij dan zullen we dat delen!

Januari 2012 

Weer een jaar voorbij! Wat gaat de tijd toch snel. Gister hebben we een ouderavond gehad waarin we terug hebben gekeken op het afgelopen jaar. Toen pas realiseerden we ons echt hoeveel we bereikt hebben afgelopen jaar. HKZ kwalificatie, een Raad van Toezicht, een stichting, diverse sponsoracties, en een nieuwe locatie voor de dagbesteding waardoor we nu de hele week open kunnen zijn. Helaas zijn er ook een aantal tegenvallers geweest, zoals de afwijzing van de zorg in natura en nog steeds geen eigen boerderij. Er blijven dus nog een aantal zaken waar we ons op moeten storten. Aankomend jaar hopen we duidelijkheid te krijgen over onze toekomst met betrekking tot financiën en locatie.

Binnenkort zullen we ook ons jaarverslag publiceren op de site. Daarin staat wat we gedaan hebben en wat we aankomend jaar willen gaan doen.

Dus het beloofd weer een enerverend jaar te worden! Wij gaan er weer voor!

Al met al hoeven we ons dus weer niet te vervelen. Zodra er nieuws is over de nieuwe boerderij dan zullen we dat delen!

September 2011

 

De vakantie zit er weer op! Het is niet echt lekker weer geweest maar iedereen heeft zich toch weer goed vermaakt. Voor de moestuin was het wel heerlijk weer! We hadden de grootste courgettes die we ooit gezien hebben in de tuin. We hadden zoveel groente dat we een winkeltje zijn begonnen voor de mensen op de camping. Dat is voor de jongvolwassenen een leuke manier om diverse vaardigheden te oefenen.

Op 29 augustus is Stephanie bij ons begonnen met haar stage voor de opleiding PW Jeugdzorg. We denken dat zij een goede aanvulling is voor ons team en hopen dat ze veel kan leren bij ons. Verder zijn we nog volop aan de slag met de HKZ certificering, Zorg in Natura en de nieuwe boerderij maar van geen van deze zaken is er nog uitslag. Afwachten nog dus.

Wel is de arbeidsinspectie langs geweest en heeft onze werkwijze goedgekeurd! Dat is in ieder geval goed nieuws…..

Juni 2011

Nog even en dan is het alweer zomervakantie, wat gaat de tijd toch snel. En wat maken we allemaal mee! We werken ons uit de naad maar wat hebben we een fantastische “baan”.

We zitten heerlijk op onze nieuwe stek. De start was natuurlijk prachtig met het mooie weer! Of we elke dag op vakantie zijn…. Nu regent het alweer een tijdje maar dat is goed voor de plantjes zullen we maar denken. Want die staan er inmiddels ook alweer mooi bij! (met dank aan Wiel de Tuinman) Volgende week kunnen we de sla al mee naar huis nemen.

De AWBZ toelating is binnen!! Wat zijn we daar blij mee zeg! Maar dat wil nog niet zeggen dat we er al zijn. Onder tussen worden ook de laatste loodjes gelegd aan de HKZ (kwaliteitskeurmerk) en alles wat er verder nog komt kijken bij Professionalisering van onze zorgboerderij. Al dat papierwerk is niet echt onze hobby maar nu er schot in de zaak lijkt te komen geeft het wel een goed gevoel. Als we straks zorg in natura kunnen leveren dan kunnen we er trots op zijn dat we dat allemaal zelf voor elkaar hebben gekregen.

En dan natuurlijk de fantastische opbrengst van de Thofrunners. € 25.000,- Echt geweldig!! We zijn al aan het bedenken wat we ervan zullen kopen voor de nieuwe boerderij! Die nieuwe boerderij lijkt heel langzaam aan ook steeds iets dichter bij te komen. We durven het bijna niet hardop te zeggen maar het gaat er echt op lijken. Zo zie je maar: de aanhouder wint!

April 2011

Met onze wallen op de knieën zijn we bezig met de laatste loodjes van de verhuizing. Vanaf 1 mei zullen we zowel het logeren als de dagbesteding aanbieden vanaf Hoeve Bouwlust. Wil en Quirien hebben voor ons een mooie blokhut laten bouwen die we nu aan het verven en inrichten zijn. Casper (zoon van Anneke) heeft erg zijn best gedaan om voor ons een hele mooie keuken en 4 banken te timmeren, opa heeft de keuken met Casper geinstalleerd en samen met de jongvolwassenen hebben we de blokhut geverfd. Oma naait kussens, deze week zal Martin alle opgeslagen spullen halen en dan hopen we as maandag helemaal klaar te zijn voor de heropening van de dagbesteding! Die toevalligerwijs tegelijk valt met de Lente dag van Hoeve Bouwlust…..

Niet helemaal toevallig natuurlijk want het leek ons een mooie dag om open te gaan. Op de Lente dag is Hoeve Bouwlust open voor publiek zodat iedereen een dag kan beleven wat er allemaal op de boerderij gebeurd.

Naast de verhuizing zijn we nog heel druk met andere dingen. We zijn bezig met een AWBZ toelating. Als we die kunnen krijgen dan kunnen we ook zorg in natura aanbieden.

Verder worden er diverse sponsoracties voor ons op touw gezet waar we zelf ook zoveel mogelijk aan mee willen doen.

En dan komt natuurlijk onze trip naar de Ardennen er ook alweer bijna aan. 2 tm 6 mei gaan we met 14 jongvolwassenen naar Belgie om onze grenzen weer te gaan verleggen. Vorig jaar was een enorm succes dus we hebben er weer veel zin in.

Januari 2011

2011 alweer….. Wat gaat de tijd toch snel. Voor je het weet heb je de pensioen leeftijd bereikt en heb je nog geen eigen boerderij ha ha ha, nee, dat zal ons niet gebeuren. We zijn hard aan het knokken om het nog dit jaar voor elkaar te krijgen dat we gaan bouwen op de Maaslandse Dam.

Het blijft natuurlijk lastig met alle regels, wetten, bestemmingsplannen en onderzoeken die de gemeente moet doorlopen om ons toestemming te geven om te gaan bouwen maar we hebben goede moed (al hebben we dat al bijna 4 jaar maar dat ter zijde…)

We hopen gewoon dat het dit jaar echt gaat gebeuren. En dat zal ook wel moeten want in juni gaan de THof runners hun benen uit het lijf lopen voor de inrichting van onze boerderij dus dan moet er wel wat in te richten zijn…. Echt helemaal super als je ziet wat de runners allemaal gaan doen voor ons!! Wij zijn zelf al aan het kijken hoe wij ons steentje bij kunnen dragen, bv door koffie en pannenkoeken uit te delen tijdens de loop! Leuk om de jongvolwassenen erbij te betrekken!!!!!!

Het wordt vast weer een heel spannend jaar met een hoop belevenissen die we natuurlijk in dit dagboek met iedereen blijven delen.

November 2010

Het is echt geweldig om te merken dat er zoveel mensen zijn die ons werk waarderen.
De bus is voor een deel gesponsord door de Ronde tafel Maassluis,
Voor onderhoud van de bus gaan we naar van Leeuwen,
Jopie en Jet zijn ons aangeboden door de Ronde tafel Schiedam,
De Lionsclub uit Maasland heeft 2 benefietavonden georganiseerd,
De ‘THof runners gaan onwijs ver hardlopen om geld in te zamelen,
De Maaslandse moestuinvereniging komt al een jaar lang plantjes en goede adviezen brengen,
De mensen bij boer Piet staan altijd klaar om ons te helpen, en ga zo maar door…..Echt helemaal top.Dat is wat ons werk nog mooier maakt, zeker in zo’n klein dorp als Maasland. Steeds meer mensen raken bekend met wat we doen en willen ons daarbij helpen.

Oktober 2010

Wat een tijd geleden dat we iets geschreven hebben zeg. Je zou denken dat er niets gebeurd is in de tussentijd maar niets is minder waar….

We zijn druk bezig geweest op de dagbesteding. We hebben veel tijd gestoken in het socialiseren van Jopie en Jet. Ze waren nog niet zo gewend aan borstelen, hoeven krabben, wandelen etc dus dat hebben we ze moeten leren. Dit ging gepaard (ge-ezeld (hihi)) met heel wat blauwe plekken voor Anneke want dat hoeven krabben vonden ze niet zo fijn. Jet vindt Anneke’s haar wél fijn. Dat lijkt blijkbaar een beetje op stro want steeds als Anneke die hoeven staat te krabben neemt ze er een flinke hap van. Maar Anneke heeft vol gehouden en nu zijn het 2 voorbeeldige ezelmeisjes! Ze laten zich rustig borstelen poetsen en krabben en ze wandelen als trotse dames aan onze zij door het dorp!!! Wat zijn we trots (en wat een bekijks hebben we in het dorp…..)

Naast de ezels zijn we ook druk geweest met PR… We zijn geintervieuwd door de WOS omdat zij ons ezelproject  zo interessant vinden. Het was verschrikkelijk om te doen met je snufferd voor een camera maar het is uiteindelijk een leuk stuk geworden.

Op 8 en 9 oktober hebben we met een leuk kraampje op de informatiemarkt van het NVA congres gestaan. We vielen wel een beetje uit de toon met onze balen stro, krijtbord stoel en zelfgemaakte papier maché koe tussen alle strak gestylde kraampjes van de grote instellingen. Maar er werd door alle bezoekers heel enhousiast gereageerd op ons werk en dat is waar het om gaat. En onze leuke pennen vlogen de kraam uit…….

Ook zijn we benaderd door een aantal initiatieven die ons willen sponsoren. Één van die sponsors is de Lionsclub uit Maasland. Zij organiseren op 1 en 2 november een benefietdiner in Pannekoekenboerderij het Sonnetje. Zij sponsoren met deze avond 3 goede doelen uit Maasland: Het kreatiefhuis voor kinderen, het G team van MVV’27 en Stichting Au Boulot!!! Voor kaarten kan er gebeld worden naar :010-5911158 of 010-5915977

Daarnaast zijn we benaderd door de hardloopvereniging ‘Thof uit Maasland. Zij organiseren elk jaar tijdens Sport en Spel (hét jaarlijkse feest van Maasland, altijd gehouden in het 2e weekend van juni) de “Maaslandloop”. Voor 2011 hebben ze ons gekozen als goed doel! Helemaal top natuurlijk!  De voorbereidingen beginnen binnenkort en wij gaan hen daar natuurlijk zo veel mogelijk in bijstaan…..

Voor info over ‘Thof en de Maaslandloop kunt u kijken op: www.thofrunning.nl

En dan onze eigen locatie….. daar komen we later op terug, als het even mee zit (en dat zou toch eens leuk zijn) zeer binnenkort.

Augustus 2010

Deze maand zijn de ezels Jopie en Jet bij ons gekomen. Het zijn 2 schatjes van ezels waar wij vanaf januari 2011 therapie mee willen gaan geven. Maar voordat we dat kunnen gaan doen moeten ze eerst op hun gemak raken bij ons.

Juni 2010

Wij hebben de leukste baan van de hele wereld!!

Het is heerlijk weer en we zien dat de jongvolwassenen die bij ons komen het naar hun zin hebben, op hun gemak zijn en ook vooruit gaan in hun ontwikkeling…. Mooier kun je het je niet wensen….

De moestuin groeit de pan uit. Helaas zijn onze nieuwe kippetjes Nathalie en Bianca de enige die er heerlijk van eten maar dat geeft niet… Nathalie en Bianca horen er tenslotte ook bij!

Er zijn jonge poesjes op de boerderij en we hebben besloten om er 1 te houden. Hij heet Gijs (van Holle Bolle) en hij is geweldig!!! Wat een dotje.

We hebben deze maand ook onwijs leuk nieuws gekregen: We zijn gebeld door de Ronde Tafel van Schiedam met de mededeling dat zij gaan zorgen voor alle benodigdheden voor de Ezeltherapie! We waren wel toe aan goed nieuws want een eigen boerderij lijkt nog steeds niet in aantocht te zijn…. We dachten dat we er bijna waren maar helaas kwam er weer een kink in de kabel..

Hopelijk in juli betere berichten hierover…

Mei 2010

Begin van deze maand zijn we met de jongvolwassenen van het logeren naar de Ardennen gegaan. De midweek is zeer geslaagd geweest en zeker voor herhaling vatbaar.

Op het Doelpad staat de moestuin er prachtig bij en hebben we de eerste sla uit eigen tuin al gegeten. Het kippenhok staat dus de kippen kunnen komen. De koeien gaan weer lekker naar buiten en wij ook!! Lunchen in het weiland onder toeziend oog van 55 nieuwsgierige koeien die ook wel zo’n lekker boterhammetje zouden lusten is echt het toppunt van leven op het land…….

Over “onze eigen boerderij” is nog niet veel te melden, behalve dat we er nog druk mee bezig zijn. Maar bij boer Paul en boerin Marion hebben we het super goed dus dat maakt dat we niet op een schopstoel zitten.

We hebben zin in de zomer! En met onze nieuwe bus (mede mogelijk gemaakt door de Ronde Tafel van Maassluis, heren: BEDANKT!!), kunnen we leuke uitjes maken!

April 2010

De lente is begonnen!! Wat is het heerlijk om weer in het zonnetje in de moestuin te lopen en alles  weer op te zien bloeien. Onze steun en toeverlaat in de moestuin, Wiel de tuinman, heeft alweer heel veel bloemen en planten gebracht die we een mooie plek hebben gegeven. Om deze plantjes te beschermen tegen hongerige vogels hebben we een hele gave vogelverschrikker gemaakt. Het maken van deze vogelverschrikker was echt een prachtig staaltje teamwork van de jongvolwassenen. (Hij is te zien bij het kopje foto’s)

Op maandag komen er sinds een maand jongvolwassenen met autisme en een verstandelijke beperking naar de dagbesteding. We zien dat deze jongvolwassenen ook heel veel baadt hebben bij een dag op onze boerderij en wij genieten ervan als we zien dat zij het naar hun zin hebben.

Vanaf maart hebben we de dagbesteding uitgebreid naar een extra zaterdag in de maand. Die dag is bedoeld voor kinderen rond de 10 jaar en de eerste keer was erg geslaagd!

Zo zien we dus dat de in eerste instantie beoogde doelgroep een beetje uitgebreid wordt en wij zijn daar zeer tevreden over. We willen binnen onze mogelijkheden graag zo veel mogelijk jongvolwassenen helpen aan een goede plek in de maatschappij.

Anneke is gestart met een hele leuke therapie. Niet voor zichzelf omdat ze het niet meer ziet zitten, (wat heel goed zou kunnen na onze beproeving om een eigen zorgboerderij op te zetten) Nee, ze is aan het leren hoe je met behulp van Ezels, mensen met een beperking op verschillende gebieden in ontwikkeling kan krijgen.  De Ezel is hierbij de therapeut en Anneke de trainer.  Deze therapie is in Nederland nog niet zo heel bekend maar in het buitenland een groot succes. Er zijn voorbeelden van zeer beperkte mensen die niet kunnen praten maar na de therapie toch commando’s kunnen geven aan de Ezels en hierna makkelijker in contact komen met mensen.  Ook emotieverwerking kan een doel zijn voor de therapie.  Voor onze doelgroep kan naast de emotieverwerking, de therapie helpen om het zelfvertrouwen te vergroten. En natuurlijk is de rust, het geduld en vooral de humor iets wat goed aanslaat bij onze doelgroep maar ook bij ons zelf.  Met een beetje humor ziet de wereld er altijd beter uit!!!

Als Anneke klaar is met de cursus is het de bedoeling dat we zelf ook 2 of 3 ezels aanschaffen om deze therapie te gaan begeleiden.

Januari 2010

Januari is een spannende maand voor mij (Fleur). Vanaf nu ga ik fulltime werken voor de boerderij!!!

En dat is ook wel nodig…. Er zijn zoveel dingen om te regelen en zoveel mensen om te spreken dat ik niet stil hoef te zitten. Het Maaslandse Dam project draait nog op volle toeren, hoewel….., volle toeren…., voor zover je in dit proces op volle toeren kunt spreken…. Helaas is er nog niks duidelijk over wanneer het nou echt gerealiseerd kan gaan worden.

Het logeren is weer gestart en we hebben het heel leuk gehad. Het is echt zo heel gaaf om te zien dat iedereen het zo naar zijn zin heeft.  We hebben er sinds kort ook iemand bij die ons af en toe komt helpen. Ard is bezig met de opleiding SPW en wil graag ervaring opdoen in het werken met jongvolwassenen. Wij vinden dat hij het al heel goed doet en de jongvolwassenen vinden het ook heel gezellig als hij komt!

Al met al is het nieuwe jaar goed begonnen en wij hebben er weer heel veel zin in. We gaan er weer een topjaar van maken!

December 2009

Deze maand hebben we geen logeerweekenden gepland omdat december voor iedereen een hele drukke maand is. Op de dagbesteding gaan we wel gewoon door. Daar mogen we sinds kort op vrijdag het paard van buurman Boer Piet verzorgen en er ook op rijden. Marije helpt ons daarbij. We zijn hier natuurlijk heel erg blij mee want we zien dat het omgaan met het paard een goede invloed heeft op de jongvolwassenen.

Op dit moment zitten we thuis omdat er een weeralarm afgegeven is. Helaas kon niemand het Doelpad bereiken dus is de dagbesteding vandaag gesloten. Laten we hopen dat het woensdag beter is…

Momenteel zijn we ook erg druk met overleggen rondom de Maaslandse dam, onze (hopelijk) toekomstige vaste stek. Het lijkt de goede kant op te gaan en onze wens is dan ook dat we in 2010 eindelijk onze eigen boerderij zullen hebben. Helaas is dat weer niet alleen aan ons dus zullen we veel overleggen moeten doen om dit te kunnen bereiken. Maar we zetten door. Het is heel fijn dat we nu al wel tijdelijk zijn gestart. Zo kunnen we zien wat werkt en wat niet. We halen er ook gelijk heel veel energie uit omdat iedereen heel blij en tevreden is met wat wij doen!

De spreuk op het toilet bij Fleur blijft gewoon hangen, we veranderen het jaartal naar 2010 en we gaan er weer voor komend jaar!

In 2010 gaan al onze dromen uitkomen. We voelen dat het een knaljaar wordt. Zet de champagne dus maar koud, niet 1 fles, nee, een heleboel want het wordt het ene hoogtepunt na het andere.( Pffff was ik maar rijk en niet zo gelukkig)”

18 november 2009

Wat maken we mee!!! Op de radio hoorden we dat je mee kon doen met een wedstrijd waarmee je een radio commercial kon winnen á € 30.000,-

In een spontane bui zeiden we: dat gaan we doen maar het bleek moeilijker dan gedacht. We hadden een weekend de tijd om een pakkende tekst van 20 seconden te verzinnen, het in te spreken en op te sturen. Daar komt bij dat we hier helemaal geen kaas van gegeten hebben dus de computer is bijna door de kamer gevlogen omdat de haan steeds klonk als een grieperig kuiken en de koe niet boven de ruis uit kwam.

Met een beetje tegenzin en veel aandringen van manlief hebben we toch een commercial in elkaar weten te flanzen en op het nippertje ingestuurd.

Vandaag werd Fleur gebeld door radio 538 met de boodschap dat onze commercial morgen om 13.57 wordt uitgezonden!! Echt fantastisch!!!

Mooier is nog dat we nu in de race zijn voor die hoofdprijs van €30.000 aan commercial kosten!
Dit zijn toch leuke dingen hè…..

November 2009

Dachten we in oktober nog dat er in de herfst maar weinig te poten was in tuin, het staat nu helemaal vol! Het lijkt wel of Wiel de Tuinman zijn hele tuin heeft leeggehaald en bij ons gebracht heeft.

We hebben kruiden, sla, bloemen, vruchten en stokken voor de bonen.

De boer heeft via familie ook nog van alles geregeld voor ons (platte ramen, een frees, snippers, cocos,…) We hebben zelf de ombouw voor de platte ramen getimmert en een prachtig hek gemaakt. Eigenlijk hebben we dus al best hard gewerkt en er is nog veel meer te doen.

Ondertussen zijn we ook nog druk bezig met het realiseren van onze eigen boerderij. Dit heeft heel wat voet in aarde maar we zijn er nu al zo lang mee bezig dat we gewoon doorzetten. Geduld hebben we inmiddels wel…… Met het project “Maaslandse dam”, waar onze boederij komt te staan, hebben we de “Mooi Nederland” prijs gewonnen en waren we genomineerd voor de “Zuid-Holland” prijs (maar helaas niet gewonnen). Dit betekent erkenning vanuit de provincie, wat de realisatie weer wat dichterbij brengt. Zodra we weten wanneer dit allemaal door gaat, zetten we het op de site maar misschien kun je het ook buiten zien want dan springen we echt een gat in de lucht………

Oktober 2009

Het is een hele mooie zomer geweest en daar hebben we van genoten. Op de dagbesteding en met het logeren zijn we lekker veel buiten geweest. Omdat we voor het logeren zoveel aanvragen hebben zijn we gestart met een tweede weekend in de maand. Dit is een goede beslissing geweest want het loopt heel erg goed. Iedereen heeft het naar zijn zin en dat maakt het voor ons ook leuk om te doen.

Op de dagbesteding hebben we hard gewerkt aan de moestuin. We moesten alles omspitten en dat was een pittige klus. Maar… we hebben doorgezet en het is gelukt. Boer Paul heeft het vorige week voor ons gefreesd dus nu kunnen de plantjes erin.. Nu is het niet meer het seizoen om dingen te planten maar daar verzinnen we ook wel weer wat op (platte ramen ofzo…) Gelukkig worden we met raad en daad bijgestaan door de Maaslandse moestuinvereniging en vooral door Wiel de Tuinman dus wij hebben er alle vertrouwen in dat het goed komt.

Afgelopen weekend zijn we met onze mannen naar de Ardennen geweest om een midweek voor te bereiden. Dit is heel goed gelukt. We liepen letterlijk tegen een heel leuke gite aan en hebben die maar gelijk geboekt voor die midweek. Het is een gite aan de Lesse met een enorme tuin dus voldoende ruimte voor iedereen om te ravotten. Ook qua activiteiten komt het helemaal goed. We hebben zoveel leuke activiteiten bezocht dat we moeten kiezen wat we gaan doen. Die midweek wordt echt een top-uitje waar we nu al zin in hebben…..

21 juni 2009, the day after…

Ha ha, we maken wat mee. We zijn afgelopen week veel in de media geweest met interviews en krantenartikelen. Vrijdag waren we uitgenodigd bij de WOS voor een radiointerview. Fantastisch om dat eens mee te maken. We hebben van 18.00 tot 19.00 bij Michael den Otter in de studio zitten praten over onze boerderij. Het was erg gezellig daar.

Zodra we het interview toegemaild krijgen dan proberen we het te plaatsen op de site, altijd leuk om na te luisteren.

En dan gisteren de grote dag: De opening. Het was gelukkig mooi weer. We hingen om half 8 al met elkaar aan de telefoon om nog van alles kort te sluiten maar stiekem ook omdat we allebei wel een beetje nerveus waren. “Wordt het wel mooi weer, zouden er wel mensen komen?…”

Nou, het was mooi weer en de mensen zijn geweest hoor! Allemachtig… Van 10.00 tot 16.00 hebben we non-stop met mensen gesproken die geinteresseerd waren in wat we gaan doen. Echt fantastisch!!!

Gelukkig hadden we hulptroepen want anders hadden we het niet gered allemaal (Paul, Mam, Aukje, Inge en Monique, BEDANKT!!!)

Wij zijn klaar om te gaan beginnen. We hebben er helemaal zin in.

Juni 2009

We draaien op volle toeren! PR, Netwerken, kennismaken, sponsors zoeken, logeerweekenden draaien, thuisbegeleiden,……  Sociaal leven?? Wat was dat ook alweer….

Gelukkig hebben we uitzicht op iets geweldigs, nl de opening van de dagbesteding!!!

We zijn druk in de weer met de voorbereidingen van de open dag/ opening op 20 juni. Nog 2 weken en dan gaat het echt gebeuren. Wat een spanning!! Maar wel super gaaf!!

Het logeren loopt heel goed. Zo goed zelfs dat we gaan brainstormen over een 2e weekend per maand. Maar eerst de open dag, we hopen op goed weer want dat maakt de dag een stuk leuker! We moeten Piet Paulesma maar even bellen of hij hier iets in kan doen…

Maart 2009

We hebben een boot!!!! Dankzij neef Ronald en een fantastische donatie van het bedrijf IMTECH kunnen we met de jongvolwassenen gaan klussen aan onze eigen sloep.

Ronald en Otto (IMTECH): super bedankt!!!

We zijn begonnen met het zoeken van de publiciteit. We zijn geinterviewd voor verschillende blaadjes en kranten, we hebben posters laten drukken en opgehangen en staan inmiddels bij verschillende stichtingen op de sociale kaart. Het is leuk om te merken dat steeds meer mensen ons hierdoor vinden……

Er is inmiddels ook meer bekent over wanneer we met de dagbesteding gaan starten. In juni willen we de eerste jongvolwassenen gaan ontvangen op onze locatie in Maasland. Het is een prachtige tijd om te beginnen. Lekker aan het begin van de zomer dus veel buitenactiviteiten.

20 juni is het  Middendelfland dag, dit lijkt ons een uitstekende dag om onze boerderij feestelijk te openen. Wij hebben er zin in!!!

Februari 2009

Het eerste logeerweekend is achter de rug. Wij vonden het waarschijnlijk net zo spannend als de jongvolwassenen die kwamen logeren maar het was een heel leuk weekend. We hebben leuke dingen gedaan en de sfeer was goed. Zondag avond gingen we moe maar voldaan naar huis!

Eind maart is het volgende weekend! We hebben er nu al weer zin in.

Ondertussen zijn we op zoek naar een oude boot die we met de jongvolwassenen op kunnen knappen. Leuk project om in het weekend aan te werken. In de zomer kunnen we hier dan mee gaan varen. Heerlijk om onze ideëen nu echt uit te kunnen voeren!

Januari 2009

Het echte werk is toch wel een beetje spannend. Er spookt van alles door ons hoofd. “Is iedereen nog wel geinteresseerd, zijn ze ons niet vergeten?” “Krijgen we alles op tijd rond?”,……

Nu moet het echt gebeuren. Het voelt een beetje als abzeilen (met een touw langs een berg naar beneden hupsen…) Het eerste stukje over de rand is heel eng, de rest gaat vanzelf. Maar we moeten over de rand en doorzetten. Gelukkig is iedereen die we tot nu toe weer gesproken hebben erg enthousiast en dat geeft ons the spirit om over die rand te gaan!!

Januari 2009

Weer een jaar voorbij…. Wat gaat de tijd toch snel. Helaas is 2008 toch niet ons jaar geworden wat de boerderij betreft. 2009 dan maar. De champagne staat nog koud maar het wordt tijd dat hij open gaat!!!

De laatste maand zijn er leuke dingen gebeurd (naast Sinterklaas, Kerst, Oud en Nieuw..) Het logeren is opgezet en we zijn in contact gekomen met een familie die op een boerderij woont en nog wel plaats hebben voor onze activiteiten. We hadden er nooit aan gedacht om onze activiteiten bij een bestaand boeren bedrijf te gaan doen maar het is wel dé oplossing voor nu. In de periode dat we wachten op het project in Maasland kunnen we bij hen alvast starten. Het zijn hele leuke mensen die bijna net zo enthousiast zijn over onze plannen als wij. We zijn weer helemaal enthousiast want nu lijkt het erop dat het echt gaat gebeuren…

We moeten met de boerderij nog wel enige voorbereidingen treffen voor onze komst dus we kunnen niet gelijk van start (het zal eens een keer vlot verlopen, ha ha) Maar voor ons is dit echt een opkikker omdat we nu eindelijk kunnen gaan nadenken over inhoudelijke dingen ipv zoeken naar een locatie. Nu is het ook belangrijk dat we weer contact gaan zoeken met iedereen die zich eerder al aangemeld heeft en kunnen we echt de kennismakingsgesprekken gaan doen. Het echte werk gaat beginnen!!!

November 2008

Het pand waar we al zo lang mee bezig zijn lijkt niet voor ons bestemd. Het duurt allemaal zo lang dat we geloven in een andere bestemming voor onze plannen…. En laat die nu ook om de hoek gekomen zijn….

We zijn betrokken geraakt bij een groepje mensen die op een landelijke manier invulling willen geven aan het buiten gebied van Maasland (gemeente Midden Delfland). Dit is een heel leuk project waar ook andere ondernemingen bij betrokken zijn. Dit biedt voor onze jongvolwassenen nog meer kans op veilige plaatsen om vaardigheden te oefenen… We zijn er helemaal enthousiast over.

Helaas staat het nog in de kinderschoenen dus is het niet iets wat op korte termijn gerealiseerd gaat worden. (Het is sowieso allemaal nieuwbouw dus moet het nog gebouwd worden, wat ook wel even duurt) Maar voor ons wel een fijn gevoel dat als ons eerste plan niet doorgaat, er een plan B is…

Omdat we niet zo lang willen wachten op dit project hebben we met mensen gesproken en besloten om het logeren alvast op te starten. Dit is nu ons eerste doel en zijn er volop mee aan de slag gegaan.

Wordt vervolgd!!!!

Augustus 2008

We krijgen van verschillende kanten de vraag:”hoe staan de zaken er voor met de boerderij?”

Vandaar maar weer eens een stukje in het dagboek. We willen heel graag vertellen dat we nieuws hebben over wanneer we kunnen starten maar eigenlijk hebben we niet veel nieuws te melden omdat we nog steeds aan het wachten zijn… Echt, het woord wachten willen we na deze onderneming nooit meer horen!!!

Aanmeldingen blijven binnen komen en het is echt heel jammer dat we steeds maar moeten vertellen dat we nog niet weten hoe het gaat lopen. Ook tijdens verjaardagen en andere fuifjes vraagt iedereen heel geïnteresseerd hoe het er nu voor staat en steeds moeten we hetzelfde vertellen: “We wachten nog op nieuws”

Ook de gemeente is nog steeds zeer enthousiast en ziet ons liever vandaag starten dan morgen. Wij ook!

April 2008

Helaas nog geen duidelijkheid over wanneer en of we nu wel op deze plek kunnen starten. Ondertussen zijn we ook aan het kijken naar andere panden maar in vergelijking met dit pand mankeert er bij allemaal wel wat aan. We hebben de kennismakingsgesprekken maar even uitgesteld omdat we graag een helder verhaal willen brengen bij de mensen. Nu weten we zelf nog niet eens precies hoe het gaat lopen dus leek dit ons het meest verstandig. Feit blijft wel dat we er nog helemaal voor gaan om het zo snel mogelijk te realiseren omdat we zien dat er zo veel behoefte aan is. We worden er helemaal bedroeft van als we bedenken dat het misschien niet door zou gaan. Dit zorgt weer voor een motivatieboost om onze schouders eronder te zetten.

Wordt vervolgd………..

Eind maart 2008

Lijkt alles net de goede kant op te gaan, komen we weer een giga hobbel tegen in de weg naar ons einddoel, de opening. De aanmeldingen en reacties blijven binnen komen. Het plan is klaar om naar de bank te gaan (met al die aanmeldingen natuurlijk heel goed onderbouwd), krijgen we een telefoontje dat ons opnieuw voor vraagtekens stelt. Weer dingen die we goed uit moeten gaan zoeken en regelen. Dingen die ons al veel eerder vertelt hadden moeten zijn. Heel frustrerend allemaal.

Gelukkig worden we bij al het uitzoeken weer geholpen door mensen die er verstand van hebben. Het is echt bijna niet mogelijk om al dit soort zaken alleen op te lossen. Al blijkt het in dit geval zelfs voor de “professionals” een lastige zaak te zijn.

Helaas betekent al dit extra werk wel dat de opening, die we vooralsnog stiekem al een beetje op begin september hadden bedacht, nu misschien wel later wordt. Maar…… we houden moed en hebben geduld, misschien valt het allemaal wel mee en pakt het toch nog goed uit.

We gaan in ieder geval gewoon door met afspraken maken met mensen die gereageerd hebben omdat we dit plan sowieso gaan doorzetten, ook al zou het in een ander pand zijn.

Op de site hebben we maar een kopje: “laatste nieuws” ingevoegd omdat we wel willen dat iedereen op de hoogte blijft van de ontwikkelingen.

 

Maart 2008

De site is inmiddels al een poosje klaar en ook het gekoppelde email adres werkt. Helaas kon blijkbaar niemand onze site nog vinden op het wereldwijde web want we kregen nog geen aanmeldingen.

Tot de tweede week van deze maand. Zoals wel vaker opende we nietsvermoedend weer eens het email account, even kijken of er al iemand gereageerd heeft. Tot onze verbazing zien we ineens dat er 5 berichten in de inbox staan. 5 BERICHTEN!!!!! Een beetje nerveus openen we de inbox (het zouden natuurlijk ook nog spamberichten kunnen zijn) en het blijken allemaal aanmeldformulieren te zijn die via de site zijn ingevuld. JOEGHIEIEIEIEIEIE, we zijn in de lucht!!!! Mensen hebben ons gevonden. Onwijs leuke reacties van mensen en instanties die allemaal kennis met ons willen maken. Helemaal super. We stuiteren gelijk weer alle kanten op omdat we weer vol zitten van nieuwe energie. Zie je nou wel! Er is echt onwijs veel vraag naar deze plekken. Binnen 3 dagen hebben we ineens een heel aantal potentiele klanten en de reacties blijven binnen komen.

Helemaal geweldig. Ons harde werken wordt beloond.

Natuurlijk hebben we deze overvloed aan reacties vooral te danken aan de medewerking van ons contactpersoon bij de RIAN. Zij heeft onze plannen met een link naar de site haar netwerk doorgestuurd.

BEDANKT!!!!!! Nu gaan we dus de boer op… Bij iedereen die interesse heeft getoont willen we langs gaan om kennis te maken en verdere uitleg te geven van onze plannen. Spannend allemaal weer, nieuwe ontwikkelingen…

Februari 2008

De website is klaar! Hij is nog niet helemaal zoals hij zou moeten zijn omdat we bv nog geen foto’s van het pand kunnen gebruiken. Maar over het algemeen zijn we erg tevreden.

JOEPIEIEIEIEIE….. We hebben bericht van het Recreatieschap dat we toestemming krijgen voor onze plannen. Dat was het groen licht waar we op zaten te wachten dus we zijn weer een stap verder in de goede richting.

Het pand is getaxeerd door een makelaar en we gaan het plan nu definitief afronden en indienen. We hopen voor eind april te weten of we kunnen starten of niet. De spanning stijgt en het tempo komt er weer een beetje in !!!!

We zijn, na een beetje ingekakt te zijn geweest, weer helemaal enthousiast en klaar om de laatste stap te nemen…… (al hebben we al een keer eerder gedacht dat we de laatste stap gingen nemen maar goed, nu dan echt….)

Januari 2008

“In 2008 gaan al onze dromen uitkomen. We voelen dat het een knaljaar wordt. Zet de champagne dus maar koud, niet 1 fles, nee, een heleboel want het wordt het ene hoogtepunt na het andere.( Pffff was ik maar rijk en niet zo gelukkig)”

Deze spreuk hangt op het toilet bij Fleur, geeft moed voor in 2008. Dit gaat ons jaar worden!

De bank waar ons plan nu ingediend gaat worden vraagt ons om intentieverklaringen van ouders die hun kind bij ons willen plaatsen. Zucht…dit is lastig. Iedereen zegt dat er flinke tekorten zijn aan dagbestedingplaatsen en woonplaatsen maar er is niemand die ons concreet namen geeft van mensen die op zoek zijn. Omdat we nog niks kunnen laten zien, geen plaats, geen website, etc weten ouders ook niet met wie ze in zee gaan. Dus best logisch dat ze niet zomaar iets gaan tekenen. Dus voor ons des te meer reden om de site zo snel mogelijk klaar te maken en de boer op te gaan!

Geduld…….

Het is onvoorstelbaar hoeveel geduld je moet hebben als je een zorgboerderij wilt beginnen. Geduld is allang geen schone zaak meer in ons geval. Er is niks snel geregeld. Nu moeten we wel toegeven dat vooral Fleur van nature erg ongeduldig is en alles het liefst gister geregeld ziet maar toch….. Je moet echt engelengeduld hebben. Dat komt natuurlijk ook omdat alles van andere mensen afhangt, je hebt een hoop dingen niet zelf in de hand. Maar hopelijk wordt ons geduld beloond…..

December 2007

De feestdagen komen eraan en dus kunnen we weer niet veel voor elkaar krijgen.

We hebben contact gehad met een accountant die ons plan nog eens onder de loep gaat nemen en wil proberen om toch ergens een volledige financiering voor elkaar te krijgen. Dit geeft ons nog meer energie dus we gaan weer hard aan de slag. Het pannenkoekenidee is nog verder uitgebreid.

November 2007

Intussen is het 4 maanden verder en de boerderijdip slaat toe. We moeten heel lang wachten op toezeggingen van verschillende mensen en eigenlijk ligt het een beetje stil. Gelukkig trekken we elkaar op zulke momenten weer uit de dip waardoor we de moed er toch inhouden. We hebben met samen met onze mannen rond de tafel gezeten om even een plan van aanpak te maken. We hebben besloten dat we in eerste instantie gaan starten met dagbesteding en logeren. Als later de gemeente alle vergunningen ook officieel rond heeft kunnen we uitbreiden met wonen. Na deze avond hebben zijn we weer helemaal bijgetankt om er weer tegenaan te gaan.

Oktober 2007

In de tussentijd zijn we ook aan het netwerken gegaan. We hebben contact met verschillende instanties en zorgboeren. We krijgen bij verschillende instanties bevestiging dat er veel vraag is naar dagbesteding en woonvoorzieningen dus dit is gunstig voor ons.

Verder is het echt tof om te zien dat mensen in onze omgeving allemaal zo ontzettend enthousiast zijn. Iedereen kent wel iemand of heeft wel iets wat ons van pas kan komen. Zo is het idee van de wall of ” ontstaan, iedereen die ons geholpen heeft krijgt een lijstje met zijn foto aan de muur…

September 2007

Afspraken bij de banken. We vertellen ons verhaal natuurlijk met onze hele ziel en zaligheid omdat we er zo enthousiast over zijn. Wij zijn er zeker van zijn dat het een succes gaat worden. Ons enthousiasme slaat over op de medewerkers van de bank maar helaas is dat niet genoeg… We krijgen geen volledige financiering… Maar we laten ons niet uit het veld slaan, we gaan op zoek naar mensen die garant willen staan voor ons.

Misschien de gemeente? Daar hebben we een week later een afspraak. Zij vielen maar direct met de deur in huis, onze plannen passen niet bij het bestemmingsplan. WAT?????!!!!!!! Stoom uit onze oren, we weten niet wat we horen. We hebben een maand geleden gebeld om dit te checken en toen was het geen probleem. Nu ineens wel. De medewerker van de gemeente had dingen uitgezocht en was tot de conclusie gekomen dat er voor een zorgboerderij een agrarische bestemming nodig was. Echter worden wij geen agrarisch bedrijf die ook zorg gaan verlenen, wij gaan zorg bieden met behulp van dieren en een moestuin. (2 kippen een geit en een krop sla)

Gelukkig is de gemeente erg met ons plan begaan en hebben zij alles nog een keer uitgezocht. Uiteindelijk is er besloten dat onze plannen wel in de bestemming vallen (Maatschappelijk en recreatief) en wij wat hen betreft zouden kunnen gaan starten. Dat is dus al één strijd gewonnen!

De gemeente ging zelfs zo ver in het meedenken dat zij ons belden met de vraag wat wij met het mestoverschot gingen doen……Nu dan nog naar het Recreatieschap Midden Delfland. Zij zijn de eigenaar van de grond en moeten toestemming geven. Zij willen natuurlijk de recreatieve functie niet verliezen dus moeten wij hen overtuigen dat wij die functie ook in ere houden. Met een pannenkoekenrestaurantje, tentoonstellingen van wat de jongvolwassenen gemaakt hebben en fietstochten met picknickmanden in onze ideeen map hopen we dat we hen kunnen overtuigen.

Helaas duurt dit besluit langer dan bij de gemeente.

Augustus 2007

Met behulp van vrienden die er verstand van hebben is er een mooi ondernemingsplan geschreven. Dit hebben we ingeleverd bij een aantal banken en nu maar hopen dat zij met ons in zee willen gaan.

We hebben ook de gemeente gebeld om na te vragen of onze plannen binnen de bestemming vallen, dit was geen probleem. Tot nu toe loopt alles gesmeerd. Helaas is het vakantietijd dus moeten we wel geduld hebben tot na de vakantie. Dan zijn alle banken en instanties weer volop bemand en klaar om ons te woord te staan.

Juli 2007

Donderdag 19 juli 2007

Vandaag is de dag dat het idee van onze samenwerking is ontstaan. We hebben bij ons huidige werk allebei het gevoel dat we iets anders willen, wel in de zorg maar dan anders, beter, zelf bepalen hoe de zorg die je biedt eruit ziet. Meer aandacht voor de individuele wensen van de jongvolwassenen. We hadden het hier al veel vaker over gehad maar nu is het moment gekomen om het ook echt te gaan doen. Tijd om aan het werk te gaan. (Ik voel een bedrijfsnaam opkomen….)

Niet toevallig, want toeval bestaat niet, vertelt mijn moeder ons op hetzelfde moment dat er bij ons in de buurt een prachtig pand te koop staat waar we onze plannen mooi ten uitvoer zouden kunnen brengen. Het is een pand dat nu gebruikt wordt als kampeerboerderij en dus al helemaal ingericht is voor bewoning door meerdere mensen.

We zijn gaan kijken en we zijn direct enthousiast. Het is nu nog een beetje ”, een blind paard kan er geen schade lopen maar de ruimtes zijn geweldig. We zien ons al helemaal zitten. Gezellige boeren tafel in het midden, mooie lampen erboven. Gezellige lounge tv hoek, open keuken waar de jongvolwassenen kunnen leren koken… We doen vanaf die dag geen oog meer dicht van alle ideeën die door ons hoofd spoken.

Vanaf nu begint een lange weg van plannen maken, vergunningen aanvragen, mensen bellen, brieven schrijven, bellen, bellen, terugbellen,……

Back To Top